PowerMama® Functional Fitness

8 weken
PowerMama® Programma bij CrossFit2712 in Zoetermeer

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

CrossFit 2712 biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama® trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Wat houdt het in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift.

Voor wie?

Het PowerMama® programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Wanneer? De cursus duurt 8 weken en wordt elke donderdag gegeven van 18.30 uur – 19.30 uur. De eerstvolgende cursus start op donderdag 10 januari 2019 en eindigt op donderdag 28 februari 2019.

Waar? De trainingen worden gegeven bij CrossFit 2712 op de Industrieweg 73 in Zoetermeer.

Kosten Voor deze cursus betaal je € 140 voor 8 lessen. Voor CrossFit 2712 leden met een 2 x p/week of Onbeperkt abonnement bedragen de kosten € 100.

Aanmelden Aanmelden voor de cursus kan via CrossFit2712 en de WOD app. Nadat je een persoonlijk account hebt aangemaakt kun je de cursus online betalen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus.